Garmin OpenHorseMap Layer

Met hulp van Ligfietser (www.openfietsmap.nl)  heb ik een niet routeerbare Transparante Garmin Kaart gemaakt met de ruiterroutes en ruiterpaden van NL. Dit kaartje is erg klein want veel staat er nog niet in. Alleen het knooppunt route netwerk van Den Treek Henschoten (bij Leusden) en een deel van de Utrechtse Heuvelrug  zijn opgenomen in deze kaart. Verder nog alle ruiterpaden in Nederland maar dat lijkt vooralsnog een wat onsamenhangend geheel. Deze kaart is hier (versie 2012-10-04)te downloaden. Dit  is een zipfile met daarin een windows installer (install.exe) maar er zit ook een gmapsupp.img in die direct op de Garmin GPS/SD-kaart geplaatst kan worden. De kaart is slechts 1,7 Mb groot dus snel te downloaden. Deze kaart kan op de GPS "actief" gemaakt worden samen met bv de Openfietsmap en valt er dan als het ware overheen. De knooppuntroutes en nummers van bv Den Treek Henschoten (compleet) of de Utrechtse Heuvelrug (bijna compleet) worden dan zichtbaar.

De OHM layer op de Openfietsmap ondergrond.

Openfietmap op Oruxmaps

Openfietmap op Oruxmaps

 

De OHM layer op de topo Europe van Garmin

Android

Voor Android kan ik 2 apps aanraden. Over Osmand heb ik al eens een stukje geschreven. Dit programma kan ook GPX bestanden lezen. Zie hieronder een voorbeeld van Osmand met het ruiterroutenetwerk van de Utrechtse heuvelrug.

 

Oruxmaps is ook zon mooie Android App. Het kan sinds kort ook garmin kaarten lezen (o.a. vele op OSM gebaseerde kaarten). Als je snel aan de slag wilt met Oruxmaps dan kun je die op de market downloaden en installeren. Als je een offline kaart wilt gebruiken dan adviseer ik de Openfietsmap. Die kun je hier downloaden. Er staat hier ook beschreven hoe je dat kunt regelen.

 

Ik heb een GPX bestand uit OSM gehaald met ruiterpaden. Zie hieronder hoe dat er uit kan zien in Oruxmaps met de Openfietsmap als basiskaart.